Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Păcurar Ioan, a cerut ieri conducerii Ministerului Afacerilor Interne încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare. Până la decizia MAI, interimatul va fi asigurat de adjunctul lui Păcurar, Cristian Pintea.
"Cu acest prilej, domnul chestor de poliţie doctor Păcurar Ioan adresează mulţumiri tuturor celor cu care a colaborat şi care l-au înţeles, sprijinit şi ajutat în activitatea profesională desfăşurată", arată un mesaj al instituţiei.
O parte din averea şefului Poliţiei Cluj, Ioan Păcurar, ar putea fi confiscată de instanţă. Curtea de Apel Cluj a fost sesizată de către comisia specială de verificare a averilor că şeful poliţiti clujene nu poate justifica o mare sumă de bani. Secţia civilă a Curţii de Apel Cluj va începe judecarea dosarului în luna septembrie.
Totul a început în septembrie 2012, când Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă majoră între veniturile lui Ioan Păcurar în perioada 2001-2012, în cuantum total de peste 840.000 de lei, şi cheltuielile efectuate în aceeași perioadă care au fost în cuantum de peste 1,5 milioane lei. Diferenţa de aproape 720.000 de lei, circa 190.000 de euro, este, potrivit inspectorilor ANi nejustificată. Aceştia au trimis sesizarea la comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru o anchetă administrativă.
Provenit dintr-o familie înstărită din Apahida, chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, se poate lăuda cu terenuri şi imobile moştenite, dar şi cu bunuri dobândite cu veniturile sale de bugetar. Faţă de anul trecut, şeful poliţiei clujene şi-a mai sporit ici, colo, averea.
La capitorul terenuri, în declaraţia de avere a lui Păcurar apar aceleaşi proprietăţi ca anul trecut, respectiv un teren agricol de 8.506 mp pe care l-a dobândit iniţial prin