Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe au fost date în judecată de Prefectura judeţului pentru arborarea steagului secuiesc pe sediile celor două instituţii, preşedintele CJ, Tamas Sandor, afirmând însă că politicienii români nu cunosc sufletul secuilor, care "nu pot fi intimidaţi".
Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în prealabil a sesizat Primăria Sfântu Gheorghe şi CJ Covasna pentru a îndepărta steagul secuiesc de pe instituţii şi, întrucât nu s-au conformat, le-a dat în judecată la Tribunalul Covasna.
El a spus că pe sediile instituţiilor publice pot fi arborate doar însemnele şi simbolurile prevăzute de lege.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul judeţean al UDMR, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul săptămânii a primit o înştiinţare că prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a dat în judecată conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe şi pe cea a Consiliului Judeţean pentru arborarea steagului secuiesc pe sediile celor două instituţii.
Tamas Sandor a precizat că nu va îndepărta steagul secuiesc de pe sediul CJ, ci se va judeca cu Prefectura.
"Nu vom îndepărta steagul, ne vom judeca în instanţă. Să vină cu forţele de ordine dacă vor să îl îndepărteze, noi nu o vom face", a spus Tamas.
Preşedintele CJ Covasna consideră că "atacurile" împotriva simbolurilor secuieşti arată că politicienii români nu cunosc sufletul secuilor şi, dacă ei cred că aceştia pot fi intimidaţi, "greşesc foarte mult".
Tamas a menţionat că se apropie aniversarea a 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.
"Şi atunci, după 100 de ani, România va trebui să dea socoteală cât s-a respectat din drepturile prevăzute în Declaraţia de la Alba Iulia şi atunci se va putea constata