Elon Musk a prezentat conceptul trenului de mare viteză Hyperloop în luna august şi ne-am întrebat dacă ar putea fi pus vreodată în practică. O firmă care se ocupă de simulări computerizate pentru industria aeronautică şi pentru cea feroviară confirmă că Hyperloop este realist.
Ansys realizează software-uri de simulare pentru designul avioanelor, trenurilor şi automobilelor. Într-o discuţie cu "San Francisco Gate", reprezentanţii firmei au confirmat că specificaţiile Hyperloop sunt realiste.
"Nu există nicio oprelişte. Cred că este foarte viabil", a declarat directorul de strategie de transport terestru de la Ansys, Sandeep Sovani.
Elon Musk a prezentat designul unor tuburi care vor fi montate între oraşele din Statele Unite ale Americii, prin care vor circula trenuri de mare viteză, cu ajutorul efectelor aerului cu presiune mică. Viteza va depăşi 1.000 de kilometri pe oră. Pentru a elimina rezistenţa aerului, Musk a propus montarea unor pompe în faţa trenului, care ar crea o pernă de aer. De la Los Angeles la San Francisco s-ar putea face doar 30 de minute.
Ansys a studiat proiectul lui Musk şi a realizat o simulare computerizată, bazată pe designul prezentat. Specialiştii au analizat presiunea aerului din interiorul tuburilor, iar un computer a simulat acest mediu timp de câteva ore.
Sovani consideră că designul este bun, dar mai are nevoie de îmbunătăţiri. În primul rând consideră că zonele prin care intră aerul ar trebui să fie de-a lungul trenurilor, deoarece analiza a descoperit zone de stres asimetrice de-a lungul garniturii. "Ca în aviaţie, modelele ar trebui să fie foarte uniforme", a declarat Sovani.
Sfaturile celor de la Ansys ar putea fi luate în considerare de creatorii Hyperloop, pentru îmbunătăţirea proiectului, deşi Elon Musk nu vrea să-l pună în practică încă. Ansys colaborează cu altă firma a sud-africanului, Spac