Scris de A.S. - Procesul de fuziune al ADP cu societatea Drumuri Municipale scoate la iveală lucruri îngrijorătoare, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara. Viceprimarul Traian Stoia vorbeşte despre prime de peste 10.000 de lei pentru şefii societăţii Administrarea Domeniului Public, vânzări de imobile care n-au trecut prin consiliul local şi lucrări care nu au fost facturate.
Oficialii municipalităţii spun că în urma verificărilor făcute pentru a perfecta fuziunea s-au descoperit nereguli grave la societatea ADP.
„Ceea ce a rezultat din discuţiile cu expertul numit pentru fuzionarea ADP cu SDM, cu doamna expert, ne dă motive de îngrijorare. ADP, care a folosit o suprafaţă de parcări de aproape trei ori mai mare decât Aradul, încasa jumătate din ceea ce încasează Aradul. Doamna expertă ne-a confirmat că în statele de plată ale ADP se aflau frecvent persoane din conducerea instituţiei care primeau prime de 10.000 de lei, sau peste 100 de milioane de lei vechi. ADP a făcut vânzări de imobile fără să aibă acordul consiliului local, le erau suficiente o viză juridică sau hotărârea consiliului de administraţie. Lucrurile aceste sunt în afara legii şi ele trebuiesc sancţionate (…) Oamenii s-au manifestat într-un mod absolut incorect şi se manifestă în continuare incorect, pentru că doamna expert a primit răspunsuri în doi peri sau nu le-a primit deloc, munca dânsei a fost obstrucţionată”, susţine viceprimarul Traian Stoia.
De asemenea, edilul afirmă că s-au descoperit lucrări care apar ca realizate, dar nu au fost facturate. „Sunt o serie de lucrări care apar în patrimoniul ADP ca realizate, dar care nu au fost facturate. Dacă se facturau aceste lucrări, ADP ar fi fost pe un profit foarte frumos. Nefacturarea lor poate avea o singură motivaţie. Dacă îmi facturezi mie o lucrare pe care eu nu am contractat-o, nu avem un contract pe ea, eu o refuz. Dacă avem c