Numărul persoanelor care ajung la spital cu intoxicaţii după ce au consumat ciuperci este în creştere. Joi, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani a ajuns o femeie de 45 de ani, din Mera, care a mâncat ciuperci culese de o vecină din pădure. Femeia a fost stabilizată de medici şi internată în Secţia de Interne.
Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea avertizează populaţia să cumpere ciuperci doar din locuri autorizate, nu de la vânzătorii ambulanţi. „Intoxicaţiile cu ciuperci se caracterizează prin simptome ca greţuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, agitaţii, confuzie, chiar convulsii şi comă. Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pădurilor. Recomandăm consumul exclusiv de ciuperci din cultură. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor. Consumatorilor de ciuperci le recomandăm să evite cumpărarea ciupercilor de la vânzătorii ambulanţi din pieţe, locuri de agrement, păduri, parcări, marginea şoselelor, dacă aceştia nu posedă certificat fitosanitar”, recomandă specialiştii DSP Vrancea.
Numărul persoanelor care ajung la spital cu intoxicaţii după ce au consumat ciuperci este în creştere. Joi, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani a ajuns o femeie de 45 de ani, din Mera, care a mâncat ciuperci culese de o vecină din pădure. Femeia a fost stabilizată de medici şi internată în Secţia de Interne.
Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea avertizează populaţia să cumpere ciuperci doar din locuri autorizate, nu de la vânzătorii ambulanţi. „Intoxicaţiile cu ciuperci se caracterizează prin simptome ca greţuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, agitaţii, confuzie, chia