La polul opus, cel mai mic venit al unui medic de familie a fost de 3.677 de lei.
A fi medic de familie poate fi, uneori, o profesie profitabilă. Fără a minimaliza importanţa socială a acestei categorii profesionale, unii medici, după ce trag linia la sfârşitul lunii, se aleg cu salarii destul de consistente. Potrivit informaţiilor furnizate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, cel mai mare venit al unui cabinet medical de familie din judeţ a fost, în luna august, de 18.108 lei. La polul opus se află un cabinet medical care, luna trecută, a avut un venit total de doar 3.677 de lei. “Din venitul cabinetului medicului de familie se scade plata utilităţilor, a asistentului medical, a infirmierei, plata serviciilor de internet şi alte plăţi ce ţin de cabinet. Venituri mai mari au medicii care au înscrişi pe liste foarte mulți asiguraţi, venituri la care se adaugă şi sporuri pentru medicii din localităţile izolate”, a precizat Lăcrămioara Ilişescu, purtătorul de cuvânt al CAS Neamţ.
Dacă se scad toate cheltuielile ce ţin de funcţionarea cabinetului, la un venit de peste 18.000 de lei, un medic de familie ar putea avea un câştig propriu de cel puţin 5.000 de lei, pentru cele cinci ore de muncă la cabinet şi cele două ore pe care le petrece în teren, dar numai la cererea pacientului. Și venitul poate creşte pentru medicul de familie dacă asigură linia de gardă şi într-un centru de permanenţă.
La polul opus, cel mai mic venit al unui medic de familie a fost de 3.677 de lei.
A fi medic de familie poate fi, uneori, o profesie profitabilă. Fără a minimaliza importanţa socială a acestei categorii profesionale, unii medici, după ce trag linia la sfârşitul lunii, se aleg cu salarii destul de consistente. Potrivit informaţiilor furnizate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, cel mai mare venit al unui cabinet medical de familie