* Galeria "Gheorghe Naum" găzduieşte o expoziţie de filatelie, maximafilie, cartofilie şi ceasuri din colecţiile Nelu Ivan şi Marian Dinu
Sâmbătă, la Galeria "Gheorghe Naum" a Muzeului Brăilei a avut loc vernisajul expoziţiei "Cultivarea pomilor fructiferi şi a viţei-de-vie, ocupaţii tradiţionale în spaţiul românesc", pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului, ediţia XXI. Expoziţia cuprinde filatelie, maximafilie, cartofilie şi ceasuri din colecţiile Nelu Ivan şi Marian Dinu. În deschiderea evenimentului, directorul Muzeului Brăilei, prof. univ. dr. Ionel Cândea, a vorbit despre importanţa Zilelor Europene ale Patrimoniului, care sunt organizate în fiecare an, în septembrie, în toată Europa, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europeane. Tema din acest an a fost "Patrimoniul cultural - oglindă a pomiculturii şi viticulturii".
Coordonatorul evenimentului a fost Gabriela Cloşcă, şef al Secţiei de Etnografie şi Artă Populară, care a subliniat că scopul Zilelor Europene ale Patrimoniului este acela de a aduce în prim plan bunuri culturale la care de obicei publicul nu are acces, aşa cum sunt colecţiile particulare. Nelu Ivan şi-a prezentat colecţia cu temă viticolă, ce cuprinde unele exponate unicat, de la etichete de vinuri sau derivate ale vinului, timbre poştale, cărţi poştale din timpul lui Carol al II-lea, până la brevete şi o medalie oferită de Regele Mihai. La rândul său, Marian Dinu şi-a prezentat ceasurile lucrate manual, având desene stilizate, cu temă viticolă, care se pretează a fi utilizate în vinoteci sau crame.
Partenerii muzeului în organizarea acestei expoziţii au fost Crama Murfatlar şi Alcovin / Vinuri de Măcin, furnizor al Casei Regale a României, ale căror produse au putut fi degustate după vernisaj.
* Galeria "Gheorghe Naum" găzduieşte o expoziţie de filatelie, maximafilie,