Complexul Energetic Oltenia va începe anul 2014 cu un personal TESA redus simțitor, dar și cu o acoperire a deficitului de personal direct productiv. Deja în momentul de față se lucrează la programul de restructurare a acestei categorii de personal, noua schemă de reorganizare împreună cu noua organigramă urmând să se aplice începând cu 1 ianuarie 2014, după cum a declarat directorul Resurse Umane din cadrul companiei-Ion Răuț.
La nivelul Complexului Energetic Oltenia decizia este luată iar personalul TESA nu va mai reprezenta în 2014 ceea ce este în prezent, adică un personal extrem de stufos şi numeros. Astfel, decis, şeful Complexului Oltenia-Laurenţiu Ciurel vrea ca în 2014 aproximativ 700 de salariaţi ce fac parte din personalul TESA să se îndrepte către producţie. Calculele sunt deja făcute iar estimările sunt pe placul conducerii companiei care văd în decizia luată o scădere a costurilor. „Funcţiile de conducere din CE Oltenia rămân, dar se desfiinţează posturi TESA. Conducerea va fi unitară, costurile de administrare vor scădea foarte mult iar 600-700 TESA vor merge în producţie. Adică serviciile de suport gen comercial, personal, resurse umane sau protecţia muncii vor rămâne într-un loc. În cariere şi sucursale va rămâne partea de exploatare, adică producţia”, a explicat managerul Laurenţiu Ciurel, în urmă cu câteva zil. De altfel, acesta a dat şi un exemplu, citându-l pe şeful său Constantin Niţă care spunea că „de la cutia de chibrituri până la roata de excavator, toate să se achiziţioneze dintr-un singur loc”. Ciurel este conştient însă de faptul că nu este uşor, însă, acesta spune că persoanelor în cauză li se vor oferi posturi în sectorul direct productiv.
Condiții dure
La rândul lui, directorul Resurse Umane din cadrul CE Oltenia Ion Răuț a declarat pentru Acces Tv că procedura de selectare a personalului TESA se va face pe baza uno