BlackBerry se regăseşte în cea mai proastă poziţie din istoria sa. A înregistrat pierderi de sute de milioane de dolari, cea mai aşteptată aplicaţie este aproape de un eşec de proporţii, iar cofondatorul Mike Lazaridis se gândeşte să-i întindă o mână de ajutor şi s-o cumpere.
BlackBerry a raportat pierderi operaţionale de aproape un miliard de dolari în trei luni, mare parte din aceşti bani fiind irosiţi pe dezvoltarea şi promovarea noului ecosistem BlackBerry 10. Totuşi, exista o speranţă că BlackBerry va fi de interes pentru foştii utilizatori care au trecut la Android sau iPhone prin aplicaţia BBM.
Potrivit The Verge, aplicaţia de Android n-a mai ajuns niciodată în Play Store, scăpând pe Internet şi utilizatorii folosind-o deja, dar compania a spus că le va bloca accesul la servere. Cea de iPhone a fost lansată în App Store, a fost descărcată de peste un milion de oameni, dar în nici 24 de ore a fost retrasă. Cei care au descărcat-o deja o pot folosi în continuare, dar nu va mai fi disponibilă spre descărcare altora.
Compania nu a oferit nicio informaţie cu privire la relansarea aplicaţiei. Încă trebuie să ajungă pe Android, iar pe iPhone să revină în regiunile promise. Totuşi, anunţul că BlackBerry dezvoltă Messenger pentru cele două platforme a venit în mai, iar această întârziere nu-i ajută cu nimic pe canadieni.
„Fiul rătăcitor“, adus acasă?
Mike Lazaridis este cofondator BlackBerry şi a plecat din funcţia de codirector executiv în 2012. În prezent, notează DealBook a „The New York Times“, acesta caută investitori pentru a-şi răscumpăra compania. Astfel, odată retrasă de pe bursă BlackBerry ar avea parte de mai puţină presiune. Este o strategie similară celei abordate de Michael Dell în urmă cu câteva luni.
Lazaridis a vorbit cu Blackstone Group şi Carlyle Group pentru a face o ofertă. Deocamdată nu-i nimic concret, doar o