Din conserve, proaspăt sau congelat, peştele ne poate fi aliat pentru preparate nu foarte complicate. Şi, cum nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm cât mai des peşte, inspiră-te din aceste reţete ingenioase! Ingrediente:
4 fileuri de peşte, după gust
Pentru sos: 2 legături pătrunjel, o ceapă, 3 căţei usturoi, 200 g unt, sare, piper
Pentru garnitură: legume, după gust Mod de preparare:
1. Peştele se pune la fiert în apă rece sau se pune la cuptor uns cu foarte puţin ulei. Între timp, se pun şi legumele la fiert sau la prăjit.
2. Pentru sos, se taie untul în felii şi una dintre ele se pune în tigaie. Se adaugă ceapa foarte fin tocată şi usturoiul. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă pătrunjelul fin tocat şi încă o felie de unt. Se amestecă pentru ca untul să se topească. Se continuă punând felie cu felie untul, numai după ce s-a topit precedenta. Se potriveşte de sare şi piper şi se păstrează la cald.
3. Se aduce peştele cu sosul deasupra şi cu garnitura de legume.