Şeful Poliţiei Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a solicitat să fi e pensionat. Astfel, el speră să scape cu averea intactă. Păcurar a fost chemat joia trecută la Ministerul de Interne, unde i s-a pus în vedere să se pensioneze, chipurile, pentru a nu face instituţia de ruşine.
Curtea de Apel Cluj a judecat, în această săptămână, procesul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) solicită confiscarea sumei de 197.000 de euro din averea chestorului de poliţie Ioan Păcurar.
Procesul este la al treilea termen şi, până în prezent, a fost amânat pentru diverse vicii de procedură. La termenul de săptămâna trecută, de exemplu, procesul s-a amânat pentru că citaţia trimisă Direcţiei de Finanţe, care reprezintă statul român, nu a ajuns la această instituţie, deşi ea se află peste drum de Curtea de Apel Cluj.
De altfel, procesul lui Păcurar este trecut la secret, dosarul 615/33/2013 neputând fi găsit pe portalul MInisterului Justiţiei. Păcurar a pierdut deja la Comisia pentru Controlul Averilor, compusă dintr- un procuror şi doi judecători de la Curtea de Apel Cluj. Verdictul Comisiei: Păcurar nu poate să justifice suma de 197.000 de euro şi, în consecinţă, a fost sesizată Curtea de Apel Cluj care să dispună confiscarea propriu-zisă.
Nu poate justifica 200.000 de euro
Problemele de integritate ale chestorului Păcurar au apărut în 2011, când a organizat o mega-petrecere de botez pentru fiul său, la care a invitat 400 de oaspeţi, între care şi şefii instituţiilor de stat din Cluj Napoca. Petrecerea a avut loc la Grand Hotel Italia, un local de cinci stele şi pretenţii pe măsură, suma adunată de familia chestorului, sub formă de "dar" fiind de 68.000 de euro şi 96.000 de lei.
În 2012, ANI a finalizat raportul de control şi a stabilit că Ioan Păcurar nu poate justifica suma de 718.847 lei, aproximativ 189.143 euro, "între averea dobândită şi ve