Aproximativ 30 de muzicieni au cântat "Oda bucuriei", duminică după-amiază, în centrul Timişoarei, în cadrul unui flashmob care a precedat protestul faţă de proiectul de la Roşia Montană, la care participă circa o sută de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ o sută de persoane participă, duminică după-amiază, la Timişoara, la un protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Manifestaţia a început în jurul orei 17.00, cu un flashmob desfăşurat în Piaţa Unirii, în cadrul căruia circa 30 de muzicieni au cântat "Oda bucuriei".
Imediat după acest moment, protestatarii s-au mutat în Piaţa Victoriei, în faţa Operei Române din Timişoara, unde au scandat lozinci precum "Nu corporaţia face legislaţia" şi "Uniţi salvăm Roşia Montană".
Ei au pancarte pe care scrie "Mandatul trece, cianura rămâne", "Stop fascismului corporatist".
Puţin înainte de ora 18.00, participanţii s-au mutat înapoi în Piaţa Unirii, unde continuă protestul.
Protestul este autorizat de Primăria Timişoara, care a eliberat o autorizaţie valabilă până în 31 decembrie.
Şi la Cluj-Napoca, peste o mie de persoane protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii urmând să pornească într-un marş spre cartierul Mănăştur, cel mai mare din municipiu.
În urmă cu aproximativ zece zile, 33 de mineri de la Roşia Montană s-au blocat în subteran, cerând deplasarea în zonă a lui Crin Antonescu. Ei au ieşit la suprafaţă în urmă cu o săptămână, după ce premierul Victor Ponta le-a promis că le va aduce Comisia parlamentară.
Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile.
Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea se