Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) îşi propune ca prin implementarea strategiei naţionale pentru tineret, aflată în dezbatere publică, să reducă şomajul în rândul tinerilor cu vârste între 15-24 de ani de la 22,7% la mai puţin de 20%, pentru perioada 2014-2020, a declarat Cristian Cosmin, secretar de stat pe probleme de tineret în cadrul MTS din partea conservatorilor, duminică în cadrul unei conferinţe de presă a PC.
„Anul acesta, după 12 ani, am lansat în dezbatere publică strategia naţională în domeniul tineretului pentru perioada 2014-2020, unde ne propunem să avem o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene dedicate acestui domeniu, al tineretului. Menţionez că de foarte mult timp, de 12 ani, România nu a mai avut o strategie în acest domeniu, lucru care s-a simţit şi acest domeniu a fost lăsat de către guvernările precedente într-o oarecare umbră. Ne propunem să ridicăm foarte mult această activitate de tineret, să identificăm problemele cu care se confruntă tinerii şi să realizăm pe baza acestei strategii un plan naţional de acţiune pentru tineret, precum şi planuri sectoriale. O strategie interministerială în aşa fel încât tinerii să beneficieze de sprijinul tuturor ministerelor implicate în problemele de tineret şi nu doar în ale ministerului Tineretului şi Sportului“, a declarat secretarul de stat Cristian Cosmin, citat de Agerpres.
Întrebat care ar fi principalele direcţii ale viitoarei strategii naţionale pentru tineret, secretarul de stat în MTS a precizat că modelul ales este "cel european, de bune practici".
„Ne dorim ca prin această strategie să reducem, în primul rând, şomajul în rândul tinerilor care, cel puţin pe segmentul cel mai afectat, şi aici mă refer la 15-24 de ani, în România este undeva la 22,7%. Este într-o uşoară scădere, dar este în media europeană, media europeană fiind undeva la 24%. Şi încercăm ca prin ace