Castravetele este cunoscut drept unul dintre cele mai sătăoase alimente, aşa că nu este de mirare că este pe locul patru în topul celor mai cultivate legume din lume.
Hidratează corpul
Dacă nu ai timp să bei suficientă apă, poţi să obţii doza de hidratare mâncând un castravete, care este compus din 90 la sută apă.
Luptă împotriva căldurii
Dacă aplici castraveţi pe pielea afectată de arsuri sau insolaţie, vei simţi o ameliorare smnificativă.
Elimină toxinele
Cantitatea de apă disponibilă din castraveţi acţioneză ca un tub de drenaj asupra toxinelor dni organism. Consumul regulat de castraveţi ajută în cazul pietrei la rinichi.
Conţine vitaminele de care ai nevoie zilnic
Castraveţii au în componenţă vitaminele A, B şi C, care îţi conferă energie şi protejează sistemul imunitar. Pentru o porţie completă de vitamine, poţi prepara un suc natural din castraveţi, spanac şi morcovi.
Contribuie la regenerarea părului
Siliciul, vitamina A, vitamina E şi alte vitamine şi minerale din castravete contribuie eficient la creşterea şi regenerarea părului.
Combat greţurile matinale
Castraveţii sunt un remediu eficient împotriva greţurilor matinale specifice lunilor de sarcină. De fiecare dată când senzaţia de greaţă apare, este recomandat consumul câtorva felii de castravete proaspăt cu tot cu coajă.
Combat cearcănele şi îmbunătăţesc aspectul tenului
Castraveţii sunt ingrediente de bază în multe produse cosmetice, datorită vitaminelor şi antioxidantilor care se regăsesc in conţinutul lor. Pentru iluminarea şi revigorarea tenului, puteţi prepara diferite măsti pe bază de castraveţi proaspeţi. De asemenea, dacă vă confruntaţi cu cearcăne cauzate de oboseală sau de lipsa somnului, puteti aseza câte o felie de castravete pe ochi.
Citeşte şi:
Cum să te hrăneşt