Învăţătorii nu vor mai putea comanda caiete speciale, culegeri şi niciun fel de materiale auxiliare decât cu acordul şi, neapărat, pe numele părinţilor.
Recomandarea vine din partea reprezentanţilor Inspectoratului Școlar Judeţean, pentru ca asupra oamenilor şcolii să nu planeze nicio suspiciune legată de manevrarea sumelor de bani. “Există foarte multe discuţii, la fiecare început de an şcolar, legate de sumele cheltuite pe materialele auxiliare. Tocmai pentru ca niciun învăţător să nu fie suspectat că face afaceri cu banii părinţilor comandând aceste materiale, le-am făcut recomandarea ca aceste materiale auxiliare să fie cât mai puţine, să ceară aprobarea părinţilor, iar comanda să fie făcută direct de către părinţi”, a spus inspectorul şcolar pentru învăţământul primar, Florin Dimon.
Indiferent de clasă, materialele auxiliare sunt aproape indispensabile elevilor. Numărul caietelor speciale de lucru şi al culegerilor este cu atât mai mare cu cât elevul este mai mic. Caiet de scriere, caiet de matematică, caiet de abilităţi practice, culegere de matematică, carte de lectură, caiet de religie, toate acestea au devenit indispensabile şcolarilor mici din ziua de azi. “Am băieţelul elev în clasa I şi avem cinci caiete suplimentare, de la diverse edituri. Pe toate am dat 52 de lei”, a spus mămica unui băieţel de clasa I. Numărul caietelor şi preţurile diferă, însă, de la clasă la clasă şi de la şcoală. “Fiecare învăţătoare şi educatoare are libertatea de a propune materialele pe care le consideră de cuviinţă, cu care a mai lucrat, eventual. În unele şcoli se lucrează cu aceleaşi materiale la toate clasele, la altele există variante pentru fiecare clasă în parte. Important este să nu se exagereze”, a spus inspectorul Florin Dimon.
Învăţătorii nu vor mai putea comanda caiete speciale, culegeri şi niciun fel de materiale auxiliare decât cu acordul şi, n