Mai mulţi străini, între care cel puţin şase europeni, se află printre victimele atacului asupra unui centru comercial din Nairobi, în timp ce autorităţile kenyene se tem că bilanţul tragediei ar putea fi mult mai ridicat decât cel de 59 de morţi anunţat duminică, relatează AFP.
Doi francezi, trei britanici, doi canadieni, un sud-african, o sud-coreeană, o olandeză, doi indieni, un peruan şi un celebru poet şi om de stat ghanez, Kofi Awoonor, au decedat în atacul de la Nairobi. Cetăţeni americani şi numeroşi alţi occidentali - ţinte privilegiate ale atacatorilor - figurează printre răniţi.
"Din nefericire, una dintre victime este o olandeză în vârstă de 33 de ani", a a anunţat duminică Ministerul olandez de Externe într-un comunicat.
Ministrul Frans Timmermans a transmis condoleanţe familiei victimei, a cărei identitate nu a fost comunicată şi rudelor tututor celorlalte victime.
Şapte olandezi, care se aflau în centul comercial, au reuşit să scape nevătămaţi, a adăugat ministerul, afirmând că diplomaţii olandezi le acordă sprijin.
Un medic peruan, fost director adjunct al Fondului pentru Copii al Naţiunilor Unite (UNICEF) din Kenya, figurează, de asemenea, printre victime.
Doctorul Juan Jesus Ortiz se afla în centru împreună cu fiica sa, care a fost rănită, precizează într-un comunicat Ministerul peruan de Externe, care condamnă ferm acest atentat terorist brutal.
Ortiz, în vârstă de 63 de ani, era consultant internaţional pentru sănătate publică al UNICEF şi al Băncii Mondiale. El locuia la Nairobi, unde se afla de mai mulţi ani.
"În prezent la pensie, el avea contract cu o universitate din Liverpool şi trebuia să meargă acolo într-o săptămână", a precizat, din Statele Unite, pentru un post de radio unul dintre cei trei fii ai săi, Ricardo Ortiz.
Alte două victime ale atacului din Nairobi sunt cetăţeni fran