18 oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, în primele opt luni ale anului, deşi numărul accidentelor grave de circulaţie este mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Printre principalele cauze ale tragediilor de pe drumurile naţionale şi judeţene se numără consumul de alcool.
Numărul accidentelor rutiere grave, produse în judeţul Olt, în primele opt luni ale anului, a scăzut cu 20 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, potrivit poliţiştilor, 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma celor 96 de accidente grave care s-au petrecut pe drumurile naţionale şi judeţene. În plus, 88 de persoane au fost rănite grav şi 41 uşor.
În urma unor analize privind producerea accidentelor rutiere, reprezentanţii IPJ Olt spun că au constatat că printre principalele cauze generatoare de accidente se numără şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
„Studiile arată că, la fiecare al cincilea delict de circulaţie intervine alcoolul, consumul de alcool reprezentând una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să evite categoric să urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor droguri cu efect surescitant sau depresiv.
Val de accidente din cauza alcoolului
O slătineancă de 42 de ani a ajuns la spital, sâmbătă seara, după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit frontal de o altă maşină care a intrat pe contrasens. Accidentul s-a petrecut pe DJ 546A, în Şerbăneşti. Şoferul autoturismului care intrat pe contrasens, un bărbat de 42 de ani, din Crâmpoia, a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o concentraţie de 1,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, re