Dacă n-ai Facebook, nu exişti! E o vorbă foarte întâlnită printre cei care ştiu să folosească un calculator. Deşi suntem în anul 2013, mulţi încă nu ştiu care e faza cu PC-ul, de aici şi precizarea. Revenind, ideea e că unul din şapte oameni are cont de Facebook. Fiind aproximativ şapte miliarde pe Pământ, camp un miliard dintre noi apare pe cea mai populară reţea de socializare. Utilizatorii Facebook au încărcat până în prezent 250 de miliarde de fotografii în reţea şi în fiecare zi sunt postate 350 de milioane, conform datelor Facebook. Aceleaşi cifre arată că într-o zi utilizatorii reţelei dau 4,5 miliarde de like-uri şi trimit mai mult de 10 miliarde de mesaje.
O să mă întrebaţi acum, în urma prezentării acestor date, de unde ideea din titlu? Ei bine, parcă am văzut acelaşi lucru şi cu Hi5, pentru cine mai ştie. Toată lumea avea cont pe această reţea, mai ales în România. Puneai poze, primeai comment-uri, te alăturai unor grupuri. Întocmai ca pe Facebook, dar mai greoi. Când a apărut Facebook, cu toţii au migrat de la Hi5. Întâi mai puţini, apoi mai mulţi, dezactivându-şi treptat conturile de Hi5. Adică, o bulă a internetului numită Hi5 s-a spart, iar o altă bulă numită Facebook s-a umflat. La fel s-a întâmplat, pentru cei puţin mai în vârstă care îşi aduc aminte, şi cu MiRC-ul, care a fost depăşit de Yahoo Messenger. Eu zic că la fel se va întâmpla şi cu Facebook, o reţea care pare că a ajuns la apogeu şi, de aici, nu pot să o mai ia decât în jos.
Am cont pe Facebook şi constat ceea ce mai scris câteva rânduri mai sus cu fiecare accesare a reţelei. La început, de fiecare dată când intram pe Facebook, găseam ceva nou. Acum, chiar şi la a cincea actualizare nu apare nimic nou. Ca orice pe lumea asta, Facebook va deveni învechit şi utilizatorii de internet vor dori altceva, în ciuda miliardului de conturi. Până la urmă, acesta este trib