Se anunţă o toamnă furtunoasă la Oil Terminal. De parcă nu era sufocată de o mulţime de procese, neînţelegerile dintre acţionari s-au soldat, şi în această lună, cu procese. Hotărârile Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, desfăşurată pe 12 septembrie, nu pot fi înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului, deoarece au fost contestate în instanţă. Potrivit unui raport remis de către companie pieţei de capital, acţionarul Broadhurst a formulat cereri de intervenţie împotriva deciziilor A.G.A. şi, pe cale de consecinţă, Oficiul Registrul Comerţului Constanţa şi-a declinat competenţele în această problemă către Secţia Comercială a Tribunalului Constanţa.
„Acţionarul Broadhurst Investemts Ltd. solicită admiterea cererilor de intervenţie şi respingerea cererilor de menţiuni referitoare la înregistrarea hotărârilor S.C. Oil Terminal S.A. adoptate în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (…), neprecizând motivele pe care se sprijină aceste cereri“, se arată în raportul conducerii Oil Terminal.
În A.G.A. contestată de Broadhurst, acţionarii Oil Terminal au aprobat angajarea unei societăţi de avocaţi pentru a reprezenta compania constănţeană în instanţă, în disputa cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Oil Terminal îşi dispută cu autorităţile statului plata unor accesorii (majorări de întârziere) aferente sumei de peste 192 de milioane de lei. De asemenea, avocaţii vor asigura „asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă pe probleme de acţionariat“. Deşi conducerea Oil Terminal nu a precizat nimic oficial în acest sens, este vorba de asistenţă în conflictul dintre conducerea Oil Terminal şi reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului, pe de-o parte, şi noul acţionar, Broadhurst. Acesta a solicitat tăierea facilităţilor de care reprezentanţilor O.P.S.P.I. benefic