Vasile Corugă a vrut să caştige un ban din legume, însă ardeii s-au uscat Ardeii, roşiile şi vinetele s-au „topit” în ultimele săptămani, fără un motiv aparent, în „grădina Focşaniului”, aşa cum este denumită comuna Garoafa. Nimeni nu ştie cauza exactă a dezastrului, fiind avansate diverse ipoteze. Localnicii cred că au căzut ploi acide, în vreme ce oficialităţile vorbesc de „elemente necunoscute fixate pe sol care au atacat culturile”. Localnicii se plang că nu şi-au scos nici cheltuielile. Pagube majore sunt la ardei, care ocupă cea mai mare suprafaţă
Garoafa, unul din bazinele legumicole din judeţ, a rămas fără legume, care s-au uscat pe camp în ultimele săptămani. Ardeii, care ocupă cea mai mare suprafaţă, parcă au fost arşi, iar localnicii spun că nu-şi scot nici măcar cheltuielile. Reprezentanţii Direcţiei Agricole din Vrancea spun că au luat cunoştinţă de situaţia de la Garoafa şi că vor fi efectuate analize. Legumicultorii cred că de vină pentru dezastrul abătut asupra sunt ploile, care ar fi fost acide. Pentru a cultiva 1.000 mp cu ardei, costurile sunt de 1.000 de lei, iar producţia într-un an normal este de 2 tone. În această toamnă însă recolta a fost de cel mult 400 kg.
Legumicultorii din comuna Garoafa sunt disperaţi. Ardeii, în cultivarea cărora sunt specializaţi şi care ocupă cele mai mari suprafeţe, s-au uscat în ultimele săptămani şi nu mai pot fi salvaţi. Pierderile sunt uriaşe, potrivit autorităţilor locale, deoarece oamenii şi-au pierdut aproape toată munca de pană acum. Nimeni nu ştie cauza exactă a fenomenului care a determinat acest dezastru, fiind avansate diverse ipoteze. Pe suprafaţa comunei sunt 400 de hectare de legume, cele mai multe cu ardei. În loc să iasă cu ei la piaţă, ca de obicei, oamenii se uită la tufele uscate şi culeg legumele care sunt cat de cat bune în încercarea de a recupera cate ceva. „Anul ăsta nu s-a