Fiul afaceristului Dorin Cocoş îşi face club în Centrul Vechi. Într-o clădire nou-nouţă, total ieşită din peisajul specific zonei. Este evident că Centrul istoric are nevoie de reparaţii majore, dar dacă se va construi aşa, fără niciun respect faţă de ce e în jur, faţă de istorie şi de patrimoniu, Centrul Vechi nu va mai fi Centrul Vechi.
Trec aproape zilnic (când sunt în Bucureşti) pe strada Lipscani. Şi mereu îmi atrage atenţia clădirea de la numărul 34. Mai întâi o faţadă în paragină, apoi schele ascunse sub un afiş, pe urmă nişte pereţi gri şi o reclamă mare pentru un magazin de îmbrăcăminte. Pereţii gri au apărut de puţină vreme, de sub cearceaful alb care acoperea clădirea.
Şi involuntar mă uit în stânga ei, în dreapta, în faţă şi mă întreb ce treabă au pereţii ăia gri cu restul clădirilor?
Chiar mă întrebam cine e norocosul care a pus mana pe bucata de teren din buricul târgului. Pe autorizaţia de construcţie scrie spaţii comerciale, beneficiar Anghel Marian. La o simplă căutare pe Google nu apare nimic ,dar dacă insişti (adăugând "clădire Lipscani", de exemplu) apare şi celălalt beneficiar - Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocos.
Înţeleg că la subsol va fi un club, iar la etajele 1 şi 2 spaţii comerciale. Lăsând la o parte faptul că în sine clădirea e din alt film, se pare că pe locul ei stăteau"printre cele mai spectaculoase pivniţe cu bolţi cilindrice întărite de arce dublouri ale unui edificiu din secolul al XVIII-lea. Spectaculosul subsol cu bolţi cilindrice este parte a unui sit compus din trei monumente istorice. Acestea au fost cercetate şi evaluate de arheologi şi arhitecţi specializaţi în analiza şi valorificarea vestigiilor de arhitectură şi arheologie. Aceşti specialişti au recomandat conservarea in situ a celor trei monumente din sec. al XVIII-lea", a declarat pen