Relatiile excelente dintre orasele Cahul si Vaslui au atras atentia conducerii Ministerului de Externe. Conducerea MAE urmãreste cu atentie derularea proiectelor transfrontaliere dintre cele douã tãri surori, iar cel mai bun exemplu este caracterizarea fãcutã de consulul general al României la Cahul, d-na Gentiana Serbu, într-o comunicare cãtre Ministerul de Externe: “Este prima localitate din Republica Moldova (cu exceptia capitalei), care acceseazã forduri de peste 1 milion Euro.
Zilele urmãtoare vor fi anuntate public si proiectele câstigate de Vaslui cu Leova si Cimislia. Când te gândesti cã, acum doi ani, nu exista niciun studiu de fezabilitate în sudul Republicii, care sã corespundã standardelor europene. Deci, se poate!”. “Este si meritul nostru, 1-2%, cã am reusit sã înfrãtim cele douã orase, care au accesat un proiect atât de important. Ne îndreptãm acum atentia spre orasul Cernãuti si sper cã, în scurt timp, vom putea ajuta la înfrãtirea si a celor douã orase, mai ales cã avem de partea noastrã sprijinul doamnei consul general de la Cernãuti si a viceprimarului, care este român la origini”, a spus Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui. În ceea ce-l priveste pe primarul orasului Cahul, acesta este încântat de parcul Copou si de noua înfãtisare a Centrului Civic, astfel cã va aduce în Vaslui o delegatie a primãriei, în luna octombrie.
Pentru primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, faptul cã s-a semnat deja un proiect de anvergurã pe cooperarea transfrontalierã, de peste 1,4 milioane de euro, alãturi de autoritãtile de la Cahul, este un pas important în dezvoltarea relatiilor româno-moldovenesti. “Dupã înfrãtirea si schimbul de delegatii, iatã cã a venit rândul acestui proiect foarte important, de peste un milion de euro, care deschide calea spre alte proiecte importante. Eu sunt decis sã continui pe linia