O serie de manifestări artistice şi culinare, în ceainării şi cafenele bucureştene, dar şi o expoziţie de ceai, cafea şi accesorii de veselă şi obiecte decorative la Sala Dalles, vor avea loc, între 14 şi 20 octombrie, în Bucureşti, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Ceaiului şi Cafelei. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Tea&Coffee Festival promovează consumul de ceai şi cafea, punând accent pe tradiţiile şi ritualurile servirii lor. Pe parcursul celor şapte zile, festivalul va aduce în prim plan elemente culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în cultivarea şi producţia de ceai şi cafea, precum şi în prepararea şi prezentarea unor băuturi pe baza acestora. Printre manifestările care vor avea loc în această perioadă se numără spectacole de teatru, concerte, demonstraţii şi ateliere de dans, ateliere de arte vizuale, ceremonii de servire a ceaiului şi cafelei practicate în India, Turcia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Argentina, Marea Britanie şi Japonia. De asemenea, festivalul va cuprinde o zi specială, “Ziua copiilor care iubesc ceaiul”, desfăşurată pe 19 octombrie, cu începere de la ora 16.00, la Caffe D’arthe (str. Popa Nan, nr.7). Pe parcursul a patru ore, cei mici vor avea parte de multă distracţie la atelierele de creativitate pentru copii (pictură, modelaj în lut, reciclare creativă, accesorizare), atelierele de dans şi de bune maniere. Festivalul va aduce în prim plan muzica tradiţională şi modernă, între care recitaluri de vioară, recitaluri de tambur şi goarnă, muzica indiană, chinezească, demonstraţii de taiko (tobe japoneze), teatru, demonstraţii şi lecţii de dans precum tango argentinian, capoeira (dans tradiţional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans tradiţional şi modern sud-coreean. De asemenea, vor exista ateliere de gastronomie şi degustări de delicii (prăjituri, fursecuri, baclavale şi deserturi “raw”), ceai şi cafea