Sistemul de sanatate din Romania nu este pregatit sa faca fata trendului demografic de imbatranire a populatiei, respectiv bolilor cronice asociate acestui fenomen. Plus: infrastructura de sanatate este precara, insa investitiile in infrastructura nu rezolva anumite probleme grave ale sistemului, si trebuie privite ca un mijloc si nu ca un scop in sine. Iata numai doua dintre ideile principale de abordare a finantarilor in domeniul sanatatii pe care le-a lansat, intr-un interviu pentru EurActiv.ro Dana Farcasanu, presedinta a Centrului pentru Politici si Servicii de Sănătate (CPSS).
Aceasta a oferit multe exemple pentru sustinerea propunerilor sale, intre care: si situatii care, “din pacate, reprezinta o stare de fapt in multe gospodarii rurale sarace: un copil mic cu nutritie neadecvata, cu o mama cu un nivel de educatie scazut are asigurata o stare de sanatate precara din start. La ce ajuta un spital cu lift sau termopane noi?”
CPSS este partener de dialog al Ministerului Fondurilor Europene in comitetul consultativ pentru elaborarea documentelor pentru urmatorul cadru financiar 2014-2020 (Comitetul Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat).
Citeste integral propunerile formulate de CPSS si comenteaza pe uelive.ro Sistemul de sanatate din Romania nu este pregatit sa faca fata trendului demografic de imbatranire a populatiei, respectiv bolilor cronice asociate acestui fenomen. Plus: infrastructura de sanatate este precara, insa investitiile in infrastructura nu rezolva anumite probleme grave ale sistemului, si trebuie privite ca un mijloc si nu ca un scop in sine. Iata numai doua dintre ideile principale de abordare a finantarilor in domeniul sanatatii pe care le-a lansat, intr-un interviu pentru EurActiv.ro Dana Farcasanu, presedinta a Centrului pentru Politici si Servicii de Sănătate (CPSS).
Aceasta a oferit multe exemple