Plecând de la modelul bucătarului britanic Jamie Oliver, de schimbare radicală a alimentaţiei în şcoli, elevii de la un liceu din Capitală vor avea parte, din octombrie, de o masă caldă sănătoasă, gătită de un bucătar de la Master Chef.
Elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet“ din Capitală vor putea lua masa, din luna octombrie, într-o cantină nouă proaspăt amenajată peste vară din iniţiativa părinţilor, într-un program de „smart eating“ asemănător celui din Marea Britanie. O masă caldă sănătoasă îi va costa pe elevi în jur de 12-14 lei şi va fi gătită de maeştri aleşi de Cătălin Scărlătescu, bucătarul de la emisiunea Master Chef, care doreşte, prin acest exemplu, să aducă în şcolile din România modelul impus încă din 2005 de renumitul chef britanic Jamie Oliver.
Pentru realizarea acestui proiect, s-a construit în curtea liceului un complex modular în care au fost incluse o sală de mese cu o bucătărie şi o sală de clasă, toate costurile, cu excepţia mobilierului şcolar, fiind suportate din buzunarul părinţilor unei clase de a VI-a şi de firma chef-ului, care va asigura mâncarea elevilor. Astfel, în loc să-şi cumpere chipsuri de la chioşc sau să vină cu pacheţelul de acasă, elevii liceului vor putea servi în cantină mâncare gătită special pentru ei.
„Vreau să propun un nou sistem de alimentaţie pentru elevi şi studenţi, denumit sugestiv «smart eating». Am mare încredere în acest proiect, pe care îmi doresc să îl extind şi în alte şcoli, mai ales că la reuşita lui, cred eu, contribuie şi colaborarea pe care o am cu specialişti în nutriţie, pentru un meniu din care vor face parte exclusiv preparate sănătoase, gătite cu ingrediente şi tehnici potrivite“, a explicat bucătarul de la Master Chef, Cătălin Scărlătescu. Ideea i-a venit în urma unei discuţii pe care a avut-o cu un grup de părinţi referitor la alimentaţia din şcoli şi posibilitatea ca elevii să a