Un instructor auto i-a şcolit pe indienii de la ArcelorMittal cu privire la circulaţia pe drumurile publice. Pentru că indienii nu ştiau română, iar instructorul ştia foarte puţină engleză, acesta din urmă a “predat” regulile de circulaţie cu pixul. Şcoala de şoferi a lui Ovidiu Rusu este pe locul doi în Neamţ în ceea ce priveşte promovabilitatea.
Pentru orice persoană care urcă prima dată la volanul unei maşini, relaţia cu instructorul auto sau cu profesorul de legislaţie este de o importanţă deosebită. Cei care predau şoferia trebuie să explice cursanţilor până şi cele mai elementare reguli de circulaţie, în condiţiile în care şcoala românească nu are inclusă în progama obligatorie ore în care copiii să înveţe despre cum trebuie să se poarte în calitate de pietoni, pasageri sau biciclişti.
Unul dintre cei care a făcut buni şoferi din cursanţi temători este Ovidiu Rusu. Înfocat fan al echipei de fotbal Dinamo – iar biroul confirmă din plin această pasiune -, acesta are propria şcoală de şoferi şi, împreună cu alţi patru instructori, a şcolit mii de persoane care au vrut să obţină un permis de conducere de categoria B, C, C-E, D şi D-E, adică de la autoturisme până la autobuze. Face acest lucru de cinci ani şi ajuns, în 2012, a doua şcoală din judeţul Neamţ în ceea ce priveşte rata de promovabilitate a cursanţilor, cu un procent de 61,64%. “Am început, în 2008, cu două maşini şi ne-am dezvoltat datorită respectului pe care îl arătăm clienţilor noştri şi datorită condiţiilor pe care le oferim. Avem aceiaşi instructori din 2008, ceea ce înseamnă că suntem mulţumiţi unii de ceilalţi. Eu sunt adeptul unei relaţii apropiate între angajator şi angajaţi, pentru că aşa am dezvoltat afacerea. Mi se pare normal să fim receptivi la problemele celui care te ajută să îţi menţii afacerea pe piaţă şi, în cinci ani, am ajuns să fim un grup unit, ca o familie”, spune O