Consorţiul din care a făcut parte BT Securities a atras 281 de milioane de lei pe piaţa de capital prin vânzarea a 11% din acţiunile companiei de stat Nuclearelectrica.
Investitorii americani au cumpărat un sfert din acţiunile aruncate pe piaţă în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) pentru Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN), 312 milioane de lei fiind atraşi prin operaţiunea intermediată de consorţiul Swiss Capital - BT Securities. Deşi comisionul de succes al intermediarilor nu a fost dezvăluit, cheltuielile suportate integral de SNN sunt în jur de 10 milioane de lei.
„Important e că, după şase ani, am reuşit să listăm la bursă o companie, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar, în actualele condiţii grele de piaţă. Acesta este unul dintre deal-urile grele, iar comisionul nostru, unul pe măsură. Oferta s-a încheiat cu succes, cu mult mai bine decât ne aşteptam. 29% din bani au venit de la investitori americani, ceea ce înseamnă că există interes faţă de companiile româneşti", ne-a declarat Rareş Nilaş, director general al BT Securities Cluj. „Oferta de la SNN a fost în limitele aşteptărilor. Ea a fost interesantă mai ales pentru investitorii mici, care au beneficiat de discount şi care vor încerca să îşi vândă repede acţiunile, pentru a-şi marca profitul. Investitorii mari au cumpărat pentru a-şi diversifica portofoliul în acest domeniu şi ei îşi vor păstra deţinerile pe termen mediu, fiind interesaţi mai mult de dividendele anuale. Acţiunile deţinute de persoane fizice vor circula pe piaţă, cele ale marilor investitori rămânând blocate", apreciază analistul financiar Andrei Rădulescu.
El susţine că Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi mediul economic au de câştigat. „Dacă se păstrează un climat favorabil al economiei interne, interesul pentru următoarea ofertă, cea a Romgaz, programată în acest an, va fi mult mai mare: preţul ga