Bagata in insolventa pentru o paguba de aproape 650 de milioane de lei, Centrala Electrica de Termoficare inca mai prezinta un interes enorm atat pentru sefii din administratia publica, cat si pentru oamenii de afaceri.
Disputa pentru patrimoniul termocentralei care a fost scos la licitatie sub forma de fier vechi (valoarea reala a materialelor fiind mult mai mare) a fost reluata la sfarsitul saptamanii trecute in salile Tribunalului Iasi. Firma Shine Concept, administratorul special de la CET, si Primaria Iasi sunt partile care se judeca pentru miile de tone de materiale, instalatii, turbine, locomotive si alte utilaje care au fost vandute sub forma de "deseuri feroase" intr-o licitatie scandaloasa organizata la sfarsitul anului trecut.
Cu toate ca, la Tribunalul Iasi, SC Shine Concept, castigatoarea licitatiei, a avut castig de cauza, municipalitatea a facut recurs, iar in momentul de fata dosarul se afla la Curtea de Apel Iasi. Reluarea procesului a debutat insa cu o amanare, iar noul termen a fost stabilit pentru mijlocul lunii octombrie.
Primaria Iasi a contestat adjudecarea licitatiei castigata de Shine Concept, insa nu s-a putut demonstra ca licitatia organizata de Management Lichidare Reorganizare Iasi SPRL a fost ilegala. "Licitatia a fost organizata ca la carte, iar firma pe care o reprezint este indreptatita sa primeasca aceste bunuri. Romrecycling a castigat doar restituirea banilor platiti pe caietul de sarcini, adica 10.000 de lei", spune avocatul SC Shine Concept SRL.
In paralel, sefii din Palatul Roznovanu au facut lobby ca o alta firma sa fie bagata in fata la licitatie, adica societatea Rorecycling, care apartine unui miliardar francez, tara de origine a firmei Dalkia.
Bagata in insolventa pentru o paguba de aproape 650 de milioane de lei, Centrala Electrica de Termoficare in