* ASF afirmă că nu a primit nicio sesizare
* Păgubitul spune că a sesizat ASF şi Poliţia cu patru luni în urmă
* Poliţia zice că nu a avut timp să se ocupe
Un nou caz de furt de acţiuni, asemănător celui în care victimă a căzut şeful IFC România Ana Maria Mihăescu, ne-a fost semnalat de către un cititor, ceea ce arată că în piaţa noastră de capital astfel de "evenimente" nu sunt izolate, deşi reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) ne-au declarat, săptămâna trecută, că nu au identificat situaţii similare celei a şefului misiunii din ţara noastră a IFC.
Domnul Gheorghe Palade ne-a declarat că, la începutul lunii mai, a fost înştiinţat, prin corespondenţă, de Intercapital Invest că i-au fost vândute acţiunile aflate în păstrare la Depozitarul Central, pe secţiunea 1, operaţiune care s-a derulat fără să existe un ordin din partea domniei sale. Contravaloarea acţiunilor vândute a fost depusă într-un cont deschis la o agenţie din Bucureşti a Millennium Bank, în baza unui act de identitate fals, a adăugat domnul Palade. Valoarea prejudiciului se ridică la 52.000 lei, potrivit domniei sale.
Cititorul ne-a precizat că, iniţial, pe data de 14 aprilie, a fost contactat telefonic de un angajat al ING Bank Bucureşti Agenţia Gorjului, pentru a ridica un card de debit pe care l-ar fi solicitat. În urma insistenţelor persoanei în cauză, Gheorghe Palade s-a dus la respectiva agenţie, pe 26 aprilie, şi a constatat că există o cerere de eliberare a cardului înregistrată pe numele său de către o persoană care deţinea o carte de identitate cu aceleaşi date de identificare (data naşterii, Codul Numeric Personal şi adresă) cu ale sale, singura diferenţă fiind fotografia din document, care nu îi aparţinea. "Astfel, le-am atras atenţia angajaţilor de la agenţia bancară ING că se aflau în faţa unui furt grosolan de identitate şi am cerut de