La 27 septembrie 1917, Edgar Degas a murit la Paris. Degas a fost, alturi de Auguste Renoir, Claude Monet şi Camille Pissarro, unul dintre întemeietorii impreionismului. Pictor cu o biografie deloc spectaculoasă, Degas a lăsat o moştenire originală şi multilaterală, de circa două mii de lucrări, tablouri în ulei, pasteluri şi sculpturi.
Născut într-o familie de bancheri, Edgar Germain Hilaire Degas s-a născut la 19 iulie 1834, la Paris. A fost cel mai mare dintre cei cinci copii ai lui Auguste De Gas şi al Celestinei Mussou, vestită pentru frumuseţea ei. Mama ei provenea dintr-o familie venită de peste ocean, din Louisiana.
Edgar De Gas a absolvit liceul „Louis-le-Grand”, după care s-a înscris la facultatea de Drept.
A abandonat studiile foarte repede, ocupându-se de copierea tablourilor marilor maeştri, hotărât să-şi dedice viaţa picturii. Adolescentul De Gas şi-a propus să renunţe la sensul nobiliar al numelui de familie, adică De Gas, şi şi-a semnat lucrările Degas. A fost primul semnal că se împotriveşte tatălui său, cu care intra, se pare, deseori, în conflict.
Degas s-a înscris la atelierul de pictură a lui Louis Lamothe şi a reuşit să intre la şcoala de arte frumoase din Paris, după care, în 1856, a plecat în călătorie de studiu în Italia, pentru a-şi vizita bunicul, Hilaire De Gas. În Roma a luat parte la cursurile de pictură organizate în Vila Medici. Acolo a fost absorbit total de clasicii italieni, în frunte cu Tiziano, Rafael şi Michelangelo, şi biografii săi spun că ar fi făcut cu un devotament fără margini cel puţin şapte sute de schiţe după marii maeştri. A frecventat numeroase muzee şi biserici. Tablourile şi desenele pe care le-a realizat în această perioadă le-a trimis tatălui său, care l-a felicitat şi l-a îndemnat să-şi continue încercările. A continuat să copieze capodopere şi după ce s-a întors la