Acum mai bine de 10 ani, manifestaţiile ecologice din şcoli presupuneau haine de culoare verde, desene pe asfalt, concursuri de obiecte construite din materiale reciclabile. În prezent, ecologizarea se bucură de avantajul gadget-urilor, iar informaţia este asimilată interactiv.
”Laboratorul Verde al Reciclării” este un autocar reconstruit de EcoRom pentru a deveni un spaţiu interactiv de învăţare. În interiorul laboratorului mobil există două încăperi - o sală de cinema 3D, unde elevii urmăresc aventura a cinci deşeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, şi zona de joc în echipă pe tablete PC, unde elevii trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte. De asemenea, în zona de joc a laboratorului mobil este şi un cub al reciclării, unde micuţii de clasa a III-a, căci lor le este destinat proiectul, experimentează mecanica reciclării. În cub se introduce un deşeu, iar cubul va transforma respectivul ambalaj în obiecte utile, precum brelocurile.
La finele fiecărui semestru şcolar, clasa cu cel mai bun punctaj, obţinut în urma jocului de echipă care durează şapte minute, primeşte, drept premiu, o vizită la o fabrică de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deşeurilor de ambalaje în produse noi.
Pe parcursul anului şcolar 2012/2013, Caravana Laboratorul Verde al Reciclării a parcurs aproximativ 10.000 de km în 36 de oraşe din ţară, unde peste 10.000 de elevi de clasa a III-a s-au bucurat de experienţă digitală a reciclării. Câştigătorii, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.307, au fost premiaţi, luni, de către directorul general Eco-Rom Ambalaje, Sorin Popescu, şi de către secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Ştefania Duminică.Elevii, acum la începutul clasei a IV-a, au reuşit să obţină cel mai mare punctaj în ediţia precedentă şi au fost premiaţi cudiplome, rucsacuri şi o vizită la fabrica de