Consumul de ouă este benefic pentru sănătate, iar consumul constant de ouă de prepeliţă este echivalentul consumului unui super-aliment şi asta pentru că oul de prepeliţă conţine toţi nutrienţii importanţi de care organismul are nevoie.
Oul de prepeliţă conţine de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B12 decât oul de găină. În plus, aceste ouă conţin proteine de calitate superioară, doze importante de vitamina A, B, D, E, dar şi zinc, potasiu, sulf şi calciu. Un ou de prepeliţă are doar 14 calorii, iar trei ouă de prepeliţă reprezintă echivalentul unui ou de găină.
Unul din marile avantaje pe care le au ouăle de prepeliţă este că acestea nu provoacă alergii, mai mult decât atât le vindecă. Este dovedit că ameliorează simptomele rinitei alergice şi a sinuzitelor, dar previne şi afecţiunile alergice ale ochiului şi urticaria. Consumate constant sunt excelente pentru revitalizarea organismului, previn şi combat anemia, calmează crizele de gastrită, previn afecţiunile biliare şi hepatice. Ouăle de prepeliţă stimulează metabolismul, fiind de folos în curele de slăbire şi în prevenirea şi tratarea obezităţii. La beneficiile pe care le aduc micile ouă de prepeliţă se adaugă şi capacitatea de scădere a colesterolului, iar prin aceasta asigură o protecţie a întregului sistem circulator şi a inimii. Se consideră că tratează eficient astmul şi diabetul - prin capacitatea de stimulare a funcţiei pancreatice.
Mai trebuie spus că cei care mănâncă ouă de prepeliţă îşi îngrijesc din interior pielea şi părul, tocmai prin aportul special de minerale pe care acestea le aduc în organism. O parte din beneficii se pierd prin fierberea lor. Ideal este consumul de ouă de prepeliţă crude. Spre deosebire de ouăle obişnuite, nu există riscul infecţiei cu Salmonella pentru că aceste ou