Majoritarea elevilor, părinţilor şi profesorilor se declară mulţumiţi de veniturile propriei familii şi de locuinţa acesteia, tot ei considerând, pe de altă parte, că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită, arată un studiu Avangarde.
La întrebarea "Lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?", cei mai mulţi care au indicat direcţia ca fiind greşită sunt părinţii (76%) şi elevii (73%). În rândul profesorilor, ponderea celor care au răspuns "direcţia este bună" este de 33%, în timp ce 49% au răspuns "direcţia este greşită".
La scara fiecărei familii, lucrurile par însă în regulă din perspectiva celor trei categorii de respondenţi, toate declarându-se, în majoritate, mulţumite de locuinţă, de veniturile familiei şi de şcoala unde învaţă copilul/copiii.
În privinţa părinţilor şi a elevilor, cei mai mulţi dintre aceştia se declară mulţumiţi şi de locul de muncă. Ponderea celor care spun că sunt foarte nemulţumiţi de locul de muncă actual este de 6% în rândul părinţilor şi de doar 2% în cel al profesorilor.
Cercetarea sociologică a fost realizată la comanda Universităţii "Titu Maiorescu" în cadrul proiectului "Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare", al cărui beneficiar este Ministerul Educaţiei Naţionale.
Datele au fost culese în perioada 23 iulie - 20august, folosind un eşantion de 1.560 de persoane(550 de elevi; 500 de părinţi; 510 specialişti în domeniul educaţiei din învăţământul preuniversitar-profesori, directori, inspectori ISJ şi personal al consiliilor de administraţie din unităţi de învăţământ). Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia studiată, cu o eroare maximă tolerată de +/-2,48%, pentru un interval de încredere de 95%. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »