Prunele sunt fructe de toamnă bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe active, având numeroase beneficii asupra sănătății. Consumate în sezonul lor și în stare proaspată, prunele previn anemia și protejează inima. Sunt considerate atât de medicina clasică şi modernă, cât şi de cea alternativă un real medicament profilactic şi curativ pentru multe afecţiuni: gută, ateroscleroză, hepatită, diabet, intoxicaţii alimentare sau reumatism. Prunele au un efect pozitiv asupra hipertensivilor datorită potasiului şi a unor acizi organici care fluidizează sângele. Totodată, compuşii prezenţi în prună scad colesterolul sangvin şi depunerile acestuia pe vasele de sânge. Iar cuprul împiedică formarea de cheaguri. Deși au un conținut moderat de glucide, prunele proaspete prezintă proprietăți de reglare a glicemiei. Aceste fructe previn apariția diabetului prin stimularea metabolismului glucidic. Prin conținutul bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, prunele stimulează imunitatea și protejează organismul în fața infecțiilor. Afecțiunile aparatului respirator sunt frecvente toamna, iar consumul de prune ajută la prevenirea infecțiilor de tract respirator și a astmului bronșic. Așasar, prunele sunt o altă importantă sursă naturală de sănătate!
Prunele sunt fructe de toamnă bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe active, având numeroase beneficii asupra sănătății. Consumate în sezonul lor și în stare proaspată, prunele previn anemia și protejează inima. Sunt considerate atât de medicina clasică şi modernă, cât şi de cea alternativă un real medicament profilactic şi curativ pentru multe afecţiuni: gută, ateroscleroză, hepatită, diabet, intoxicaţii alimentare sau reumatism. Prunele au un efect pozitiv asupra hipertensivilor datorită potasiului şi a unor acizi organici care fluidizează sângele. Totodată, compuşii prezenţi în prună scad c