1 octombrie este o zi specială pentru cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, dar şi pentru locuitorii acestui oraş. Pe 1 octombrie urbea din Cărbuneşti sărbătoreşte 121 de ani de existenţă a spitalului, fiind prima unitate spitalicească din judeţ. Cu această ocazie începând cu data de 11 octombrie va avea loc şi a IV-a ediţie a Conferinţei medicale cu titlul „Medicină – artă, ştiinţă şi conştiinţă”.
Început de lună special pentru locuitorii oraşului Târgu-Cărbuneşti. Pe 1 octombrie se celebrează 12 de ani de la existenţa primului spital apărut în judeţ, cel din oraşul amintit. Cu această ocazie în zilele de 11, 12 şi 13 octombrie va avea loc şi a IV – a ediţie a Conferinţei medicale cu titlul „Medicină – artă, ştiinţă şi conştiinţă”. Programul este unul încărcat menit să puncteze acţiunile care s-au făcut aici, investiţiile, proiectele de viitor dar şi eforturile cadrelor medicale de a duce mai departe prestigiul acestei unităţi. Tot în program este inserată şi o slujbă religioasă, organizată la biserica din interiorul curţii spitalului, slujbă oficiată de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu. Managerul spitalului, Constantin Târziu spune că nu vor lipsi nici invitaţii de seamă, de la cadre medicale importante din alte oraşe la autorităţi locale şi judeţene. Programul include şi vizitarea secţiilor, prezentare de lucrări sau referate, vizitarea Muzeului „Victor Bellu”, dar şi înscrisuri în cartea de onoare a spitalului. În anul 1892 se dă în folosinţă Spitalul Petreştii de Sus, nume străvechi al comunei Târgu-Cărbuneşti. Spitalul a fost construit după un model denumit la acea vreme Carol I, fiind printre primele patru asemenea spitale din Regatul României.
1 octombrie este o zi specială pentru cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, dar şi pentru locuitorii acestui oraş. Pe 1 octombrie urbea din Cărbuneşti sărbător