Psihologii consideră că modul în care decurg primele întâlniri romantice dintre un bărbat şi o femeie este relevant pentru formarea ulterioară a unui cuplu. Chiar dacă nu realizăm, de multe ori „sufocăm o relaţie din faşă“ doar pentru că facem alegeri total neispirate.
Odată trecuţi prin emoţiile întâiului „rendez-vous“, cei mai mulţi fie abandonează ideea unei posibile relaţii, fie devin superficiali şi lasă în voia sorţii „proiectul amoros“. A doua şi a treia întâlnire sunt la fel de importante ca şi prima intersectare, susţin specialiştii, argumentând că locul şi temele de discuţie alese joacă un rol vital în evoluţia relaţiei.
Prima regulă este aceea de a evita barurile şi restaurantele zgomotoase, în interiorul cărora conversaţia ar fi imposibilă. Cea mai eficientă metodă de a asigura buna dispoziţie este să alegeţi o activitate care să vă facă plăcere amândurora, conform psychologytoday.com De asemenea, nu este indicat ca bărbatul să-şi invite partenera la un film, devreme ce nu este un loc în care puteţi iniţia discuţii personale. Acelaşi scenariu este valabil şi în cazul întâlnirilor de grup, pentru că atenţia le va fi distrasă de ceilalţi în loc să se descopere unul pe celălalt.
Nu în ultimul rând, o femeie care nu este pasionată de sport se va simţi jignită dacă proaspătul partener îi va cere să-l însoţească la un meci de fotbal.
Arta compromisului este indispensabilă în orice relaţie, astfel că este bine să începeţi să exersaţi de la bun început, alegând pentru următoarele întâlniri un loc şi o activitate convenabilă pentru amândoi.
Consilierii în relaţii sentimentale amintesc că în timp, cuplurile pun accept pe comunicare şi nu satisfacţie sexuală, prin urmare potenţialul partener ar trebui să fie, înainte de toate, o persoană spirtuală, în compania căreia să vă simţiţi bine.
Dincolo de subiectele de discuţie abor