Training-ul este vocaţie. Iar trainerul este consultantul, expertul, mediatorul, managerul sau liderul la care apelezi atunci când este necesară o schimbare. Există traineri alături de care râzi cu poftă şi care te fac să-ţi doreşti să fii un pic ca ei. Traineri alături de care stai la poveşti o zi întreagă, fără să îţi dai seama că între timp au schimbat ceva în tine. Trainerul poate fi orice, oricum, oricând atunci când vrea să transmită un mesaj.
Ce îi face pe aceşti oameni să fie traineri?
1. Dorinţa permanentă de a învăţa ceva nou şi de a se autodezvolta
„The wisest mind has something yet to learn.” Anonymous
Prin însăşi natura meseriei lor, trainerii învaţă lucruri noi de fiecare dată când au ocazia. Tocmai pentru că ei sunt cei cărora le adresezi întrebări şi de la care aştepţi să primeşti un răspuns. Ei îţi pot oferi argumente şi te pot ajuta să îţi schimbi perspectiva. Cu o singură condiţie: să ai o minte deschisă şi să vrei să te schimbi.
2. Empatia, dorinţa de a-i dezvolta pe ceilalţi
„There are no shortcuts to any place worth going.” Beverly Sills
Trainerii sunt înconjuraţi de oameni şi cred în diversitate. Rutina îi plictiseşte. Pentru a putea înţelege oamenii şi pentru a putea transmite mesaje relevate, trainerii îşi deschid mintea şi sufletul. Aud, ascultă şi înţeleg. Merg un kilomentru în pantofii tăi pentru a te ajuta să înţelegi că perspectiva ta nu este singura valabilă.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro