Conducerea Oltchim va analiza în cursul acestei săptămâni mai multe variante de finanţare pentru procesul de producţie, a declarat luni pentru Agerpres Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria din combinatul vâlcean.
"Sunt în lucru trei variante de finanţare. Una dintre acestea va fi avizată vineri în şedinţa AGA. Prima dintre variante ar fi obţinerea a 15 milioane de euro prin vânzarea secţiei Ramplast la care să se adauge creditele de la Piraeus şi Transilvania Bank. A doua varianta este oferta ruşilor de la Oil Trade Gas care au declarat că ar fi dispuşi să ofere 50 de milioane de euro. Compania rusă este de altfel şi interesată de preluarea combinatului, spunând că în varianta în care ar reuşi achiziţionarea combinatului să se scadă din preţ suma dată pentru finanţarea producţiei. O a treia variantă analizată este şi oferta celor de la Daewoo care vor să finanţeze materia primă", a afirmat Corneliu Cernev.
El susţine că până la această dată două companii au depus oferte neangajante - ruşii de la Oil Trade Gas şi cei de la Fortissimo Capital împreună cu PCC.
"Tot săptămâna asta vor veni la combinat şi reprezentanţii unui consorţiu al domnului Ştefan Vuza (om de afaceri român - n.r.). Iar surpriza cea mai mare, spun eu, este faptul că o mare companie din Dubai s-a arătat interesată de Oltchim", a declarat liderul de sindicat.
Potrivit lui Corneliu Cernev, până la sfârşitul lunii ar urma să fie constituită compania Oltchim II, o companie nouă degrevată de datorii, fixat preţul acesteia şi privatizată.
În prezent, la combinatul vâlcean lucrează aproximativ 2.300 de angajaţi, Oltchim fiind din luna ianuarie în procedură de insolvenţă.