Municipalitatea pregăteşte un proiect de modificare a acordului pe care îl are cu Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Prietenii Noştri”, ONG-ul urmând să sterilizeze un număr de minimum 2.000 de câini, atât cu stăpân, cât şi fără stăpân, pe an.
Planul municipalităţii de a scăpa de câinii fără stăpân începe prin sterilizarea celor din curţile slătinenilor. Totul se va face la solicitarea şi cu acceptul proprietarilor, însă pe cheltuiala Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Prietenii Noştri”, un ONG cu care primăria are deja un parteneriat. Reprezentanţii autorităţilor locale vor ca această asociaţie, căreia i-au atribuit, gratuit, un imobil pe strada Tudor Vladimirescu, să sterilizeze minimum 2.000 de câini, atât cu stăpân, cât şi fără stăpân, pe an.
Propunerea, care vizează modificarea acordului dintre primărie şi ONG, va ajunge pe masa consilierilor locali, la următoarea şedinţă a legislativului. Autorităţile locale mai trebuie acum să îi convingă pe proprietarii de câini să-şi sterilizeze patrupedele.
„Vom face astfel încât câinii de pe domeniul public să dispară sau numărul lor să se reducă semnificativ. Mergem pe două fronturi. Societatea de ecarisaj se va ocupa cu strângerea câinilor de pe domeniul public, iar ONG-ul cu care am semnat deja un contract va merge şi va steriliza câinii care nu au o rasă sigură din curţile oamenilor. Dacă nu vom acţiona aşa, vom cheltui mult mai mulţi bani şi nu vom fi eficienţi. Trebuie să-i convingem pe oameni să ni-i dea să-i sterilizăm, fără niciun cost”, a spus Minel Prina, primarul Slatinei.
Pe domeniul public al municipiului Slatina sunt aproximativ 2.500 de câini fără stăpân, iar de aproape o jumătate de an nu mai există o societate care să se ocupe de serviciul de ecarisaj. Mai mult, la ultima încercare de a atribui acest serviciu prin licitaţie, de la începutul lunii, în momen