Procesul în care Agenţia Naţională de Integritate solicită confiscarea sumei de 197.000 de euro din averea chestorului Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, se află la al treilea termen de judecată. Cu toate acestea, dosarul nu este înregistrat în ECRIS, evidența oficială a dosarelor, fiind ţinut la secret.
Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj se fac "luntre-punte" ca să îl ajute pe şeful Poliţiei Cluj, în procesul în care acesta ar putea să piardă aproape 200.000 de euro. Între timp, Păcurar a fost pensionat forţat începând cu data de 23 septembrie iar judecătorii au fost prinşi pe picior greşit, şi anume că ascund faptul că pe rolul acestei instanţe este înregistrat dosarul buclucaş.
Dosarul lui Păcurar se judecă la secţia de Contencios Administrativ şi are numărul 615/33/2013, părţile fiind Ioan Păcurar şi Statul Român prin Ministerul de Finanţei. Numai că, în momentul în care este consultat site-ul Curţii de Apel Cluj şi Portalul Instanţelor de Judecată, administrat de Ministerul Justiţiei, acest dosar nu figurează. Mesajul care apare este unul simplu, dar şi ciudat: "Nu am găsit niciun rezultat pentru dosarul numărul 615/33/2013”.
Cu toate acestea, dosarul există şi se află la al treilea termen de judecată. Existenţa dosarului este confirmată şi de judecătorul Claudia Ilieş, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Cluj. ”Acest dosar conţine şi acte nepublice, adică actele Comisiei pentru Controlul Averilor, şi probabil din acest motiv a fost trecut la confidenţial. Vom face verificări să vedem ce anume s-a întâmplat”, a declarat magistratul.
Judecătorii și-au încălcat propriile legi
Prin faptul că a ascuns de ochii opiniei publice, procesul lui Ioan Păcurar, Curtea de Apel Cluj a încălcat Constituţia şi Codul de Procedură Civilă.
Experţii consultaţi de EvZ.ro au declarat că a fost încălcat principiul publi