Organismul uman functioneaza in baza unui anumit bioritm, care stabileste, practic, “programul de lucru” al acestuia. Vitalitatea organismului se reflecta nu numai asupra starii noastre generale, dar si asupra aspectului nostru exterior.
Analizand bioritmurile organismului nostru, oamenii de stiinta au calculat in ce moment al zilei aratam cel mai rau. Astfel, aspectul nostru lasa cel mai mult de dorit intre orele 16,00 si 17.00. Este perioada cand concentratia de zahar scade, ceea ce conduce la o diminuare a resurselor energetice ale organismului. In plus, in acelasi interval de timp, stresul atinge cotele lui maxime, senzatia de oboseala devenind, la randul ei, acuta. Prin urmare, ridurile se adancesc, pungile de sub ochi se accentueaza.
Autorul studiului pe aceasta tema, Anthony Savvas, spune ca, pe parcursul zile, fata omului se modifica de cateva ore, iar cel mai bine aratam in primele ore ale diminetii. In schimb, intre 10.00 si 12,00, pielea se ingrasa, fata isi pierde prospetimea. Tenul nostru se simte cel mai bine in timpul somnului, cand organismul scapa de toxine, iar muschii se relaxeaza.
Expertul subliniaza, de asemenea, ca dupa pranz capacitatea de regenerare a celulelor se dimineaza, micsorandu-se, totodata, si cantitatea de estrogen eliberata de organism. Or, estrogenul raspunde de aspectul tenului nostru. De aceea, procedurile cosmetice trebuie efectuate intre orele 10,00 si 11,00.