De ce este important cum combinăm alimentele corect? Pentru a putea fi digerata complet de către stomac. Dacă mâncarea ajunge în intestinul tău incomplet digerată, ea intră în putrefacţie în interiorul organismului tău şi provoacă balonare şi alte boli, chiar poate rămâne blocată acolo ani de zile.
Astfel, vei avea în tine o sursă constantă de substanţe toxice care te vor otrăvi zi de zi, te expun foarte multor boli şi dezvoltă un mediu prielnic pentru bacteriile dăunătoare dar şi paraziților intestinali.
Dacă mâncarea nu e digerată complet se formează PLACĂ MUCOIDĂ care poate să stea în intestinul unui om chiar şi 10 ani, însă poate fi eliminată de obicei prin cure de detoxifiere.
Modalităţi de curăţare ar fi: consumul de fibre vegetale, clisme, ceaiuri diuretice, faimoasa cură cu apă etc.
O digestie incorectă te predispune la boli precum : cancerul, boli de piele, acnee, bolile digestive, felurite parazitoze, constipaţie, hepatită, candidoză etc.
Probabil îţi sună grav, însă partea bună este că probabil nu vei face nicuna dintre aceste boli dacă ai combinat alimentele greşit o perioadă scurtă de timp, însă dacă ai avut o dietă incorectă timp de câţiva ani, zi de zi, cu siguranţă organismul tău se va resimţi şi se va îmbolnăvi.
Deci, să nu fii surprins dacă te vei îmbolnăvi dacă în ultimii 5-10 ani ai mâncat cartofi pai cu grătar de 7 ori pe săptămână şi dulciuri de 3 ori pe zi.
Deci, cum combinăm corect alimentele.
Există 3 modalități de combinare a alimentelor:
1. Combinaţia optimă (*DA) – care este cea mai bună alegere pe care o poţi face pentru a avea o digestie completă.
2. Combinaţia medie (*Neutru) – cu puţin efort tubul digestiv poate face faţă unei astfel de combinaţii, însă este bine să nu faci abuz, deoarece ţi-ar putea dăuna.
3. Combinaţiile dăunătoare (*NU) - combinând