Există în această perioadă o lungă discuţie despre înfiinţarea ADI Termoficare Valea Jiului, prin care autorităţile locale doresc să revigoreze societăţile de termoficare şi mai ales să scape de o gaură neagră de la buget prin trecerea acestor societăţi (care ar urma să pornească de la zero, fără datorii) la Uzina Paroşeni. Nu cunoaştem cât de rapid şi de viabil va fi acest proiect şi nu băgăm mâna în foc de reuşita lui. Dar ştim cât mai costă un branşament individual la reţeaua de termoficare petroşeneană.
Apartament cu două camere - 1.600 lei cu contor propriu
De la Virgil Briciu, şeful Serviciului Contorizări-debranşări din cadrul SC Termoficare SA Petroşani, am aflat cam tot ce îi interesează pe cei care doresc rebranşarea la sistemul de termoficare centralizat la Petroşani.
„În primul rând, vreau să spun că din punct de vedere al rebranşărilor la reţeaua noastră trendul este ascendent. Mă bucur că foarte multă lume a înţeles că lucrările interioare trebuie să fie făcute de proprietari şi nu de către noi, iar pentru a-şi gestiona căldura şi apa caldă după bunul plac şi în funcţie de posibilităţi, acest lucru se poate face doar prin branşamente individuale şi cu contor propriu. Paşii sunt următorii: 1. se completează o cerere, mai bine zis un formular tip, aici la noi; 2. se plăteşte o taxă de 49 de lei, în care intră montarea şi sigilarea contorului şi verificarea montajului respectiv; 3. se intră în etapa următoare. Şi vorbesc aici, la punctul 3, de manopera de pe casa scării, care este un bonus gratuit pe care firma noastră îl practică de o bună bucată de vreme, deci pe proprietar nu-l costă decât materialele. Aceste materiale costă, în medie, la un apartament situat la etajul II, undeva la 300 lei. Aceşti bani sunt necesari în achiziţionarea de către proprietar a unor ştuţuri, care se montează imediat după contorul nostru –