Problema câinilor agresivi din sectorul 2 i-a fost adusă la cunoştinţă primarului Neculai Onţanu de un consilier local încă din 2010. Potrivit unui document oficial, edilul preciza, printre altele, că sesizările cu privire la maidanezi au fost redirecţionate către un "ONG" al Municipalităţii.
Un consilier local al sectorului 2 i-a transmis primarului Neculai Onţanu, în cadrul unei şedinţe de acum trei ani, că a primit multe sesizări privind câinii maidanezi. Alesul local atrage atenţia că, în acea perioadă, în apropierea unei grădiniţe îşi făceau veacul 10-20 de câini. "Oamenii sunt disperaţi. Dimineaţa şi la plecare le e frică să iasă din grădiniţă cu copiii chiar şi adulţilor, nu numai copiilor. Şi nu e vorba numai de acea zonă. S-au strâns foarte mulţi. Şi în spatele Pieţei Delfinului sunt foarte mulţi. Cei care vin de la serviciu după schimbul II sunt, pur şi simplu, îngroziţi", a semnalat Mioara Şufer, potrivit procesului-verbal încheiat în respectiva şedinţă a Consiliului Local Sector 2.
"O să încercăm să intervenim"
Iniţial, edilul Neculai Onţanu a subliniat că gestionarea problemei câinilor comunitari este, în exclusivitate, a Municipalităţii şi că de câte ori Primăria Sectorului 2 a primit sesizări le-a redirecţionat către Asociaţia pentru Supravegherea Animalelor, aflată în subordinea Consiliului General (n.r. - Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor). Onţanu a completat: "Vom vedea la grădiniţe, în parcuri şi în celelalte zone unde sunt asemenea situaţii să încercăm să intervenim noi".
Bugetul pentru maidanezii din sectorul 2, micşorat
În primăvară, consilierii au aprobat proiectul bugetului local al sectorului 2 pentru acest an. Bugetul Centrului Teritorial Veterinar al primăriei a fost stabilit la 1.774.000 de lei, dintre care aproximativ jumătate