Grupul EFT nu a renunţat la ideea de a apela la curţi internaţionale de arbitraj ca să-şi recupereze pierderile produse de denunţarea contractului cu Hidroelectrica. Chiar dacă a suferit pagube, EFT, unul dintre “băieţii deştepţi” din energie, se gândeşte să bage mai multe zeci de milioane de euro într-o capacitate de producţie în ţara noastră. Între timp, se implică în acţiuni de responsabilitate socială, Maternitatea Giuleşti fiind cap de listă.
Contractul bilateral, denunţat de Hidroelectrica în perioada în care a fost în insolvenţă, a fost încheiat cu EFT Elveţia, a declarat Milos Hamovici, vicepreşedinte şi acţionar al Grupului EFT. Potrivit acestuia, firma elvenţiană este are cea mai importantă activitate în domeniul financiar-bancar. “Desfiinţarea contractului a avut efect la nivel de grup, noi am avut pierderi şi credem că avem dreptul să cerem despăgubiri pentru această pierdere. Pentru că acest contract a fost făcut sub arbitraj elveţian, discutăm cu avocaţii elveţieni, să înţelegem care sunt şansele noastre de succes şi care este sfatul acestora cu privire la ce trebuie să facem mai departe. Nu ştim ce vom face, dar credem că avem dreptul să cerem despăgubiri”, a declarat Milos Hamovici (foto).
Toţi marii traderi de energie, care au avut contracte bilaterale cu Hidroelectrica şi care au fost denunţate de către companie cât timp a fost în insolvenţă, au luat în calcul sesizarea instanţelor de judecată sau de arbitraj pentru recuperarea prejudiciul produs prin nerealizarea profitului prognozat, mai ales că “băieţii deştepţi” aveau contracte pe termen lung cu Hidroelectrica.
Planuri de investiţii
Oficialul Grupului Energy Financing Team (EFT) a precizat că se intenţionează să se facă investiţii de minimum 50 milioane de euro de euro în ţara noastră. “Investiţia va fi fie într-o hidrodrocentrală, fie într-o termocentrală pe cărbune”, a