Sase delegatii de profesori, insotiti de cativa dintre elevii lor, l-au vizitat pe prefectul judetului, Costica Macaleti, raspunzand astfel la invitatia adresata acestora prin intermediul inspectorului scolar general, Mihaela Hunca.
Cei peste 30 de musafiri au fost intampinati de Costica Macaleti la intrarea in Palatul Administrativ, fiind solicitat sa dea detalii arhitectonice despre cladirea ce i-a impresionat pe nou-veniti.
Liderii grupurilor din Cehia, Polonia, Slovacia, Turcia, Italia si Grecia si-au prezentat scolile de unde provin, dar si primele impresii din Botosani. De stat, dar si particulare, de gimnaziu dar si de liceu, acestea educa intre 200 si 1.000 de copii din diverse colturi ale batranului continent. Ca raspuns, prefectul Macaleti le-a vorbit musafirilor despre meleagurile pe care au ajuns.
„Pe vremuri era cunoscut ca «Orasul domnitelor», locul unde domnitorii de alta data isi aduceau doamnele in timpul bataliilor, deoarece aici erau pazite si in siguranta. Inainte de primul razboi mondial era al patrulea oras din tara ca dezvoltare economica. Un adevarat centru cosmopolit, cu locuitorii de diverse etnii”, a prezentat, printre altele, prefectul Costica Macaleti.
Vizita la Botosani a delegatiilor de profesori si elevi face parte dintr-un proiect finantat de Comisia Europeana in cadrul larg al Comenius. Intitulat „The natural beauty of european country”, proiectul a debutat in urma cu un an, partenerul din Romania fiind Liceul de Stiinte ale Naturii „Grigore Antipa”. Musafirii vor petrece 7 zile in tara, urmand sa viziteze, dupa Botosani, judetele Suceava si Neamt. In cadrul atelierelor de lucru vor trebui sa surprinda in picturi pe sticla si gravuri frumusetile naturale dar si arhitectonice pe care le vor vedea in nord-estul Romaniei. (Adrian Dimitriu) Sase delegatii de profesori, insotiti de cativa dintre