Constructorii au săpat până la o conductă de apă, despre a cărei poziţionare nu ştiau, pe terenul pe care trebuie să construiască staţiile.
Lucrările la staţiile de sortare şi transfer al deşeurilor de la Cordun au fost cu surprize pentru constructorii care au câştigat contractul de la Consiliul Judeţean Neamţ. La scurt timp după ce execuţia a început cu elan, lucrările s-au stopat din cauză că echipele de lucrători au descoperit, în terenul pe care urmau să se ridice staţiile, o conductă de apă. Conducta alimentează cu apă societatea Cersanit, iar o intervenţie în forţă ar fi perturbat activitatea firmei. “Acea conductă nu a fost trecută în proiect, nu se ştia de ea. După ce au găsit-o, s-a luat decizia devierii conductei pe lângă amplasament, modificare realizată fără alocarea de fonduri suplimentare din partea Consiliului Judeţean Neamţ. Acum, lucrările sunt într-un ritm bun şi cred că se vor termina la timp”, a afirmat Dan Manoliu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Staţia de transfer cu compactare de la Cordun va avea o capacitate de 45.000 tone pe an, iar staţia de sortare va avea o capacitate de 17.000 tone pe an, fiind proiectată pentru a primi numai materialele separate la sursă – respectiv hârtie şi carton, plastic, sticlă şi metale. Cele două staţii sunt construite de asocierea formată din Moldocor SA, TLSIT SA, Strong Montaj SA, Agsan Invest SRL şi Intelproiect SRL. Valoarea contractului este de 23.002.312 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 12 luni. Durata totală a contractului este de 24 luni, având în vedere şi perioada de 12 luni de notificare a defecţiunilor. Staţiile de transfer şi de sortare de la Cordun vor deservi aproximativ 183.000 de locuitori din municipiul Roman şi 26 de localităţi rurale.
Constructorii au săpat până la o conductă de apă, despre a cărei poziţionare nu ştiau, pe terenul pe care