Mustul se prepara chiar in aceste zile, in majoritatea zonelor rurale ale tarii! Licoarea obitnuta din struguri e un medicament natural pe care trebuie sa il fololositi, daca nu ati facut-o pana acum!
Iata cateva dintre beneficiile consumului echilibrat de must:
Sucul rezultat prin stoarcerea strugurilor are, in primul rand, proprietati antioxidante extraordinare! Acesta amelioreaza circulatia sangvina, scade riscurile de maladii cardiovasculare, de obezitate si de diabet de tip 2.
Polifenolii si antioxidantii blocheaza efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Acesti radicali, in exces, sunt principalii responsabili ai imbatrânirii tesuturilor – mai ales la nivelul pielii.
Studiile arata ca mustul mentine in buna stare neuronii, limitând pierderea celulelor cerebrale. Tot cercetarile releva ca o dieta din care nu lipseste mustul blocheaza, partial, evolutia maladiei Alzheimer. Se pare ca exista o legatura directa intre consumul de must si memorie, capacitatea motrica si facultatile cognitive.
Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de a regla digestia. Prin urmare, câteva pahare de must pot sa combata, in mod eficace, constipatia cronica.
Are grija de inima, scade hipertensiunea arteriala si diminueaza riscul accidentelor vasculare. Prin imbunatatirea circulatiei sangvine, a elasticitatii arteriale si a functiei vasculare, consumul de must te ajuta sa eviti oboseala cardiaca si te pune la adapost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge si oxidarea colesterolului „rau“ – una din principalele cauze ale fixarii acestor plachete pe peretii arterelor.
Consumul echilibrat de must( 1, 2 pahare pe zi) previne aparitia leziunilor retiniene.
Si nu in ultimul rand, mustul are efecte miraculoase asupra kilogramelor in plus. Compusul din must numit resver