Lucrările la centrul de depozitare a deşeurilor urmau să se încheie în decembrie, însă, constructorii au descoperit că o felie din amplasament se duce la vale. Liderii judeţeni invocă necesitatea unor lucrări de consolidare, care vor majora valoarea iniţială a contractului cu aproape 7%.
Periplul construcţiei Centrului pentru depozitarea deşeurilor menajere din judeţul Cluj continuă, chiar dacă s-a promis că acest proiect se va finaliza până la finele acestui an. După ce anul trecut lucrările au fost oprite, pentru că liderul consorţiului de constructori a intrat în faliment, în prezent s-a ajuns la concluzia că o parte din lucrări sunt compromise din pricina unui versant alunecos. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, afirmă că pentru consilidarea amplasamentului sunt necesare lucrări suplimentare în valoare de peste 1,6 milioane de euro. Lucrările la depozit au fost contractate la preţul de peste 24 de milioane de euro.
După ce Horea Uioreanu a preluat şefia Consiliului Judeţean, în iunie 2012, a reclamat imediat moştenirea cu care s-a ales din mandatul lui Alin Tişe: proiectul centrului de depozitare a deşeurilor. Uioreanu aprecia că proiectul va deveni o adevărată gaură fără fund, având în vedere că amplasamentul pe care se construieşte depozitul de deşeuri se află în zona aceluiaşi versant alunecos, care a creat probleme şi centurii Vâlcele - Aphida. S-a finalizat studiul geo-tehnic, iar rezultatul a demonstrat altceva, astfel că îngrijorarea lui Uioreanu s-a mai atenuat. El a ieşit public şi a explicat că amplasamentul este stabil şi că poate susţine, fără prea mari probleme, construcţia depozitului care va adăposti gunoiul menajer de pe raza judeţului Cluj.
În 2011, însă, au ieşit la iveală alte probleme. Liderul consorţiului care a câştigat acest proiect, firma Confort, a intrat în procedura de insolvenţă, nemaifiind în măsur