O prezenta inedita pe strazile Capitalei - in calitate de motociclist - politistul Christian Ciocan, intr-o postare pe pagina sa de Facebook
"Salut!
Astazi (21 septembrie n.r.) m-am plimbat cu motocicleta. La un moment dat am trecut pe langa mai multi caini (deh, conlocuitori urbani ). Cei mai buni prieteni ai omului odihneau pe spatiul verde din mijlocul bulevardului, incalzindu-se la soare. Evident, m-au ignorat.
Ceva mai tarziu, ma indreptam spre casa. Auzind motorul, un patrupedul al vecinilor de cartier, a avut o alta "atitudine", activandu-se brusc (aratandu-si coltii si explicandu-mi - pe limba lui - ceva ce eu n-am inteles ).
Dragi Prieteni, Pornind de la cele de mai sus, vreau sa va spun ceva: Nu conteaza ce variante ai (lovesti, fugi, stai etc.), intr-o "relatie" nedorita cu un caine. Cert este, insa, un lucru: Agresivitatea oamenilor sporeste agresivitatea "rasei canine de oras". Si astfel escaladeaza "conflictul". Asadar: Cine intelege, nu provoaca.
Penibil este altceva: Dupa mii de ani de convietuire om-caine, pe meleagurile noastre nici macar nu se intrezaresc solutii de a rezolva civilizat problema. Doar lamentari. De aceea, nu mai stii cine-i om si cine-i caine.
Va iubesc! Ch"
Comisarul îi raspunde si unei prietene - motocicliste - de pe aceeasi retea de socializare, in momentul in care aceasta explica teama sa de cainii comunitari (fusese victima a unui accident cu urmari grave):
"@Cecilia: Cainii fac parte din peisaj :) Si nu tu sau eu am stabilit asta. Drept pentru care, intelege ca atare. Si considera-i - volens-nolens - "parteneri de trafic". Stiu la ce te referi; si eu sunt motociclist (tocmai am explicat mai sus) :) Altfel, bine ca nu intalnim si ursi, canguri ori alte specii (de tantari nu ducem lipsa; in ordinea asta de idei, ca motociclista stii ce inseamna, fie si numai, o musculita acolo unde nu treb